Nest 2012

Geboren: 10 juni 2012
4 reuen, 5 teven
Moeder: Poronty vom Zollernblick (Lumikki) (HD A1) (PRA Vrij)
Vader: Viharsarki Betyárüzö Effendi (János) (HD A) (PRA Vrij)
stamboom

Namen (jaarletter L):
Reuen: Lovász, Lompos, Lucky, Lagy (Farkas)
Teven: Luca, Lenti, Lágy Lélek, Latzi, Laika

 

Laatste update nest 2012:


DAGBOEK

Dinsdag 10 april
Vandaag is de 9e dag van de loopsheid van onze Lumikki. We zijn al een aantal keren progesteron wezen prikken en nu is de uitslag 10.8. Dus alles geregeld zodat we voor de dekking naar Duitsland konden afreizen. Lumikki is al 5 jaar en we zijn erg benieuwd hoe zij haar aanstaande zal gaan vinden. Je weet het immers nooit! Bij Hildegard aangekomen stond János al te wachten.

János en Lumikki

Hij stak zijn neus in de lucht en wist meteen dat er weer een leuke meid in aantocht was. Toen we Lumikki in de tuin lieten gingen die twee meteen spelen. Lumikki bepaalde duidelijk hoe het allemaal ging gebeuren. Een baas zoals ze altijd al is. Na een kortstondig spel was de eerste dekking een feit. Na een kleine rustperiode ging het stel samen de tuin veilig stellen. Je weet nooit wie of wat er in de buurt is.

inspectiewat zien we ?het was toch niets

Het leuke van deze beide dekkingen is dat János is een heerlijke lieve gentlemen is. Hij is zeer sociaal en rustig. Een prachtige verschijning ook. Wij zijn erg blij met deze keuze als vaderhond. Hij is in veel opzichten een aanvulling.  

Zondag 6 mei
Tegen de afspraak in konden we toch onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en zijn vandaag (26e dag na de 1ste dekking) naar de dierenarts geweest voor de echo. Onze dierenarts, Frans Evers van Dierengezondheidscentrum Geldrop, kennen we al heel erg lang en hij had weekenddienst, dus heb ik hem toch gebeld om te vragen of hij tijd had voor de echo. Zelf vindt hij dit soort dingen ook altijd erg leuk. Lumikki, die normaal een grote mond heeft, vond het op de rug liggen maar niks en lag te bibberen. Een goed voorbeeld van een grote mond en een klein hartje. Nadat haar buik een stuk kaalgeschoren was ging er een dot gel op. Toen de dierenarts het apparaat op haar buik zette zagen we meteen een aantal vruchtblazen. Hoera, ze is drachtig. Geweldig! Wat een fijn nieuws.

Maandag 4 juni
Het gaat goed met Lumikki. Het is de 55ste dag en echt overdreven dik lijkt ze niet. Misschien wordt het een klein nest. We moeten het afwachten.

Lumikki 55 dagen

Ze is nog vrolijk en beweegt zich nog gemakkelijk door de tuin. Spelen wordt al wel iets minder en haar persoonlijke zone wordt iets groter. Wat zoveel wil zeggen dat ze vind dat er iets sneller en vaker gemoppert moet worden tegen de andere honden.

Vrijdag 8 juni
Het is de 59ste dag van de dracht. Lumikki is nog erg fit en springt nog gewoon op de tuintafel met haar hele dikke buik.

Lumikkide kraamkamer

Spelen vindt ze niet meer nodig, maar als er een duif in de tuin zit wil ze deze nog met veel verve wegjagen. Ze is chagrijnig naar de andere honden. Haar persoonlijke zone is groter geworden. Ze neemt haar taak als wordende moeder heel serieus. Mensen-aandacht vindt ze geweldig. Als we vragen om haar buik met baby's te laten zien valt ze op haar rug en mogen we haar buik strelen. De puppy's voelen we erg goed en dat is altijd een heerlijk moment. Lumikki was goed in conditie toen ze drachtig bleek te zijn. In deze laatste fase van haar dracht krijgt ze toch meer malen per dag eten. Haar puppy's nemen veel plaats in en daardoor kan ze niet een grote bak eten ineens op. We verdelen dit dan over de dag en de hoeveelheden worden wat verhoogd.

Zaterdag 9 juni
De temperatuur van Lumikki is vanmorgen 37 graden. 's Morgens wilde ze haar bak nog wel leeg eten, maar 's middags niet meer. Een teken van een naderende geboorte. Ze begint wat te graven her en der. En zich in de kleinste bench terug te trekken.

Zondag 10 juni
Vandaag is het de 61ste dag van de dracht. Een heerlijke zonnige dag.

Lumikki 61 dagen

Ook vanmorgen wilde Lumikki niet eten. Ze wilde graag naar buiten en toen zagen we dat ze wat slijm verloor. Na een grondige wasbeurt begon ze druk heen en weer te lopen in de tuin. Toen ze even later weer binnen was ging ze proberen te tegels van de muur in de hondenslaapkamer af te krabben, maar dat lukte natuurlijk niet. Even later wilde ze weer naar buiten waar gewoon boven op de tuintafel sprong om de kruimels eraf te likken. Hierna gaat ze lekker op haar rug liggen rollen in de zon. Ze is gelukkig, denk ik.

de buikde buik

klik hier voor film Lumikki voor de bevalling

's Middags zien we de eerste tekenen dat het bevallen er aan staat te komen. We zien meerdere persweeën en al snel was de eerste pup geboren. Lumikki heeft het allemaal super gedaan en met sterke weeën de 10 kuvaszpuppy's op de wereld gezet. Helaas is de 6e pup doodgeboren. Er zijn dus 4 reuen en 5 teven levend geboren.

reu witreu wit

Geboorte info:

15.40 uur: reu, bandje: zonder, 520 gram
16.25 uur: teef, bandje: zonder, 580 gram
16.35 uur: reu, bandje: licht blauw, 450 gram
16.55 uur: teef, bandje: roze, 460 gram
17.30 uur: teef, bandje: geel, 510 gram
19.00 uur: reu, helaas dood geboren, 530 gram
19.58 uur: teef, bandje: cyclaam, 510 gram
21.54 uur: teef, bandje: rood, 470 gram
23.35 uur: reu, bandje: groen, 450 gram
01.20 uur: reu, bandje: bruin, 430 gram

met zijn vijventeef wit

Maandag 11 juni
Het is een korte, maar rustige nacht geweest. Om 4 uur gingen we slapen. Onze vriendin Adrienne is gisterenavond ook gekomen en heeft nog 3 puppy's geboren zien worden. Zij gaat een puppy nemen uit dit nest en wilde daarom graag bij de geboorte zijn. Dat geeft toch een bepaald gevoel als je de puppy's vanaf geboorte gezien hebt. Lumikki is heel rustig en stabiel. Ze had er totaal geen moeite mee dat onze vriendin erbij kwam. Ze gedraagt zich als een volleerd moedertje en we zijn apetrots op haar.

met 9 in de bakLumikki met puppy's

's Morgens heeft Adrienne Lumikki uitgelaten in de voortuin. Intussen konden we de werpkist schoonmaken. Daar moest een beetje tempo bij zijn want Lumikki wil heel graag bij haar kinderen zijn. Aan de puppy's hoeven we niet veel te doen. Mama Lumikki houdt ze goed bij en poetst ze prima.

's Avonds hebben we een uitzondering gemaakt op de puppyvisite. Normaal laten we de eerste twee weken geen vreemde mensen toe. Familie en goede vrienden af en toe. Het ligt er gewoon aan hoe Lumikki reageert op deze visite. Ditmaal kwam een goede vriendin met haar dochter. Deze vriendin krijgt ook een puppy uit dit nest en zij mocht wat eerder komen kijken, omdat zij veel voor ons doet. Lumikki reageerde heel lief op hen beide. Ze mochten de puppy's vasthouden en knuffelen. Maar ze hield ze wel in de gaten! Samen hebben we lekker beschuit met muisjes gegeten om de geboorte te vieren.

Lekker beschuit met muisjes

rode teef

reu groen

 

Dinsdag 12 juni
Vandaag is het de tweede dag. Alles gaat goed met de puppy's en ook met Lumikki.

Het verschil in pigment na een dag. Links 1 dag oud, rechts 2 dagen oud.

teef geelLumikki met kroost

We hebben een rustige dag achter de rug. De puppy's zijn vandaag allemaal weer gewogen. Dit wegen doen we elke dag de komende 3 weken. Daarna zit er tussen de weegbeurten wat meer tijd. Je ziet aan de puppy's ook dat ze weer zijn gegroeid. De weegschaal gaf dit ook duidelijk aan. De naveltjes zijn allemaal afgevallen. Het pigment kleurt al goed. De puppy's vinden het fijn om lekker tegen mama's warme buik aan te liggen. Je hoort ze eigenlijk niet. Het is ook lekker slapen voor ze, want nu hebben we een warmteplaat in de werpkist. Lumikki kan er mooi langs gaan liggen en hoeft niet onder zo'n warme lamp te liggen. De puppy's kunnen de eerste drie weken hun eigen temperatuur niet regelen, dus moeten zeker niet koud liggen. Maar daar krijgen ze hier de kans niet voor. Lumikki regelt alles zelf. Veel hoeven wij niet te doen als eten en drinken aandragen.

zootje ongeregeldteef wit

Bij deze willen we zeker alle mensen die zo meeleven met ons en meegenieten van de puppy's bedanken voor alle aandacht in de vorm van telefoontjes, mailtjes, kaarten, bloemen en kadootjes die we weer mogen ontvangen. Super lief!

Zondag 17 juni
De puppy's zijn alweer 1 week oud vandaag. Wat gaat de tijd snel! Ze groeien als kool en Peter en ik zijn van mening dat Lumikki geen melk geeft, maar slagroom. Het zijn dikke mollen. Het was zelfs zo erg dat toen Lumikki een keer in de werpkist zat de melk, als een druppelende kraan, uit haar tepels liep. Overal liggen ook melkspatten als Lumikki uit de werpkist is gelopen. Gewichten dus super en het pigment is ook geweldig.

reu groenreu wit

De andere honden mogen nog niet dichtbij komen. Onze Zorro volgt mij als een schaduw en daar gromt ze nu meestal niet meer tegen. Maar over een tijdje zal dit gedrag wel meer zich aanpassen en mogen de grote honden wel even komen kijken. Lumi is nu eenmaal de baas hier en dat weten de anderen.

reu witteef geel

Deze week zijn ook de nageltjes geknipt voor de eerste keer. Dit zal komende weken regelmatig gebeuren, omdat de puppy's anders Lumikki haar buik irriteren. Elke dag worden de puppy's in de gaten gehouden en gevolgd, zodat we weten als er iets scheelt.
Wederom verbazingwekkend is het dat Lumikki zich zo stabiel gedraagt en goed weet wat ze moet doen. 's Nachts heb ik, liggend op de stretcher, wel eens wat langer mijn ogen dicht, maar geen probleem hoor. Mama Lumi heeft geen hulp nodig. Af en toe slaapt ook Lumikki al naast de werpkist of naast mijn stretcher.

rust !!!familie plaatje

Wat ook erg leuk is dat we veel goede reacties krijgen op onze webcam. Peter is de techneut hier en houdt deze elke avond in de gaten. Het is ook erg mooi om moeder en kinderen zo live te zien. De nieuwe puppy-mensen kunnen er geen genoeg van krijgen.

teef roodreu wit (Boven) en teef wit

Regelmatig ga ik komende weken wat speelgoed neerleggen in de werpkist. Nu zijn dit vooral pluche dieren. Een grote leeuwin ligt er nu ook bij en daar wordt door mama Lumi en de puppy's regelmatig gebruik van gemaakt als kussen of verstopplaats.

teef rood

 

Maandag 18 juni
Vandaag hebben we voor de eerste keer kopfotoos gemaakt. Het is de bedoeling dat we dit elke week gaan doen.

reu witreu licht blauw
reu groenreu bruin

teef witteef roze
teef cyclaam
teef rood

 

De gewichten van vandaag. Ze zijn nu 8 dagen oud.

reu, bandje: zonder, 980 gram
reu, bandje: licht blauw, 840 gram
reu, bandje: groen, 820 gram
reu, bandje: bruin, 770 gram
teef, bandje: zonder, 970 gram
teef, bandje: roze, 780 gram
teef, bandje: geel, 910 gram
teef, bandje: cyclaam, 880 gram
teef, bandje: rood, 850 gram

Donderdag 21 juni
De kleintjes maken al heel wat vorderingen met het lopen. Ietwat schokkerig lopen zij door de bak heen. Hun oogjes beginnen open te gaan en daarmee zitten ze mooi op schema met hun 11 dagen. Het worden al echte hondjes met die spleetoogjes. Een prachtig gezicht is het als ze bij mama Lumikki eten en die staartjes gaan op en neer als de melk stroomt. De vachtjes worden ook al veel dikker en zijn mooi wit. Ook vandaag zijn ze weer goed gegroeid. Maar ze worden steeds levendiger als zij op de weegschaal moeten. Stilliggen is er niet altijd meer bij.

teef wit 1e stapjesde staartjes

De kleurde bandjes zijn ook al verschillende malen verwisseld, omdat zij te strak gingen zitten. Een leuk werkje voor mij om weer nieuwe bandjes te haken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat, als de bandjes af zouden gaan, ik nu niet zo goed zou weten wie wie is. Ze lijken erg veel op elkaar. Reu wit en teef wit lijken echt wel een tweeling. We zullen zien of dit blijvend is in de toekomst.

teef rood

Onze vriendin Rieky heeft vandaag op de kleintjes gepast. Dat is een hele geruststelling om dan weg te gaan als er iemand is die weet wat te doen. Ook heeft ze me geholpen met wat huishoudelijk werk waar ik anders niet aan toe kom.
Maar bovenal heeft ze ook met de kleintjes kunnen knuffelen wat ook heel belangrijk en natuurlijk ook heel leuk is. De puppy's moeten gedurende de periode dat zij hier zijn veel meemaken en dat begint met het wennen aan mensenhanden die hen vastpakken.

Rieky met teef geelLumi is een goede moeder

Ook moeten ze wennen aan onze gekke uitspattingen, want je bent er één van "van der Meijden" of niet! Een puppy (teef wit) hebben we een Kuvasztruitje aangedaan. Iets wat tegenwoordig normaal is geworden bij kleine hondjes schijnt het. We hebben erg gelachen, maar hebben het truitje toch maar weer uitgedaan. Koud is het nu niet!

teef wit

teef geelLumi in rust

Deze week is onze vriendin Marja ook even op kraambezoek geweest. Ze zei dat de puppy's om op te eten waren, maar een puppy (teef rood) dacht daar anders over en hing aan haar kin vastgezogen. Ik heb nog niet gehoord of zij daar iets aan over heeft gehouden, want de zuigkracht van die kleintjes is niet te onderschatten.
Ook René is op bezoek geweest en bracht weer een leuke knuffel voor de kleintjes mee en natuurlijk kluifjes voor mama Lumikki. Hij had Hiva meegenomen. Hiva is het gele teefje uit nest 2008 en zij en haar nestgenoten worden alweer 4 jaar op 6 juli a.s. Hiva is een zus van onze Himez en die twee kunnen het ook erg goed met elkaar vinden. Elke keer als ze elkaar zien is het ravotten.

Rene met teef wit Marja met teef rood

Natuurlijk komt oma (Peter's moeder) uit Eindhoven ook regelmatig kijken hoe de kleinkinderen van Fitos het doen. Ze is apetrots op Fitos en het is haar grootste kameraad. Fitos is uit het nest 2002 en is in april alweer 10 jaar geworden net als onze Fényes. Egyik is de moeder van het nest 2002 en schonk toendertijd het leven aan maar liefst 15 Kuvaszpuppy's, waarvan er 3 doodgeboren waren. Er bleven dus 12 puppy's over om voor te zorgen. We hebben dat goed geklaard in die tijd. En konden gebruik maken van de moeder van Egyik, Cifra, die ook schijnzwanger was geworden en de puppy's mee ging voeden iedere dag.

omateef roze  (B) en reu geel

 

Zondag 24 juni
Het is alweer 2 weken geleden dat de kleintjes geboren zijn. En de ontwikkelingen staan niet stil. Als Lumikki in de werpkist komt lopen zij recht op hun doel af: de melkbar van mama. Ook zie je ze soms even krabben achter hun oortjes. Een grappig gezicht door zo'n mini-hondje. Ze beginnen me al goed te herkennen. Als ik ze aai kwispelen ze al een heel klein beetje met hun staaartje. Ze hebben de oogjes al open, maar dat wil niet zeggen dat zij al goed zien. Ze doen nog steeds alles op de tast en vooral op de geur.
De vachtjes worden al langer en blijven erg mooi wit.

reu groenreu bruin en reu groen

Sinds afgelopen vrijdag was ik alleen met het hele spul. Peter moest namelijk naar Brussel voor een volleybal-weekend met zijn team. Hij had er reuze zin in. Alleen het hier allemaal achterlaten was eventjes moeilijk. Maar ik vond het ook weleens even lekker om zo mijn eigen gangetje te gaan. Alhoewel ik wel door mijn vriendin in de gaten gehouden werd! Vrijdag- en zaterdagavond kwam zij heel even polshoogte nemen.
Vanmiddag kwam Peter opgetogen thuis. Hij en zijn team hadden het geweldig leuk gehad. Nee, niet gewonnen, maar wel veel gelachen. En dat is het allerbelangrijkste, want lachen is gezond.

reu witteef rood

Even nadat Peter thuis gekomen was kwam de fam. van de Broek op kraamvisite. Ze brachten 9 kadootjes mee voor het kleine spul. EN een grote verrassing. Richard had thuis gekookt en een heel lekker recept uitgeprobeerd. Een volle meegebrachte pan met lekkers was het resultaat.
Lumikki was uitgelaten en vond alle aandacht geweldig. Ze geniet met volle teugen van alle aaitjes. Ook nu vond ze alles goed en mocht iedereen aan de puppy's komen en deze knuffelen. Zo'n grote werpkist (1.80 x 2 meter) komt van pas, want iedereen ging lekker in de werpkist zitten.
Richard en Jeffrey hebben samen de hondjes gewogen. En ook een wormkuur gegeven. Dit gaat om de twee weken gebeuren totdat zij 8 weken oud zijn.

fam.vdBroek op visiteteef wit

Doordat Richard thuis al de nodige voorbereidingen gedaan had hoefden wij zelf niets te doen voor het eten 's avonds. Richard en Henny stonden in de keuken, ik mocht de tafel dekken en John, Jeffrey en Peter gingen de honden uitlaten. Daarna hebben we met zijn allen heerlijk gegeten van Richard's zijn zelfgemaakte diner. Na het eten opruimen hoefden we ook al niet. Kortom we zijn reuze verwend. Richard nog heel erg bedankt voor deze verrassing. Het was het geweldig.

4 op een rijteef rozeLumikki met kroost

De gewichten van vandaag. Ze zijn nu 14 dagen oud.

reu, bandje: zonder, 1380 gram
reu, bandje: licht blauw, 1240 gram
reu, bandje: groen, 1360 gram
reu, bandje: bruin, 1200 gram
teef, bandje: zonder, 1350 gram
teef, bandje: roze, 1080 gram
teef, bandje: geel, 1380 gram
teef, bandje: cyclaam, 1290 gram
teef, bandje: rood, 1280 gram

Kopfotoos met 2 weken.

reu wit 2 weken reu licht blauw 2 weken
reu groen 2 wekenreu bruin 2 weken

teef wit 2 weken teef roze 2 weken
teef geel 2 weken teef cyclaam 2 weken
teef rood 2 weken

 

Dinsdag 26 juni
Ze zeggen weleens al het jonge spul is leuk! Nou, in dit geval kan ik dat beamen. De kleine Lynn was vandaag op bezoek. Een heerlijk bijdehand kind van 17 maanden oud. Ze is opgegroeid met grote witten en wilde meteen lekker in de werpkist gaan liggen. Zonder moeite accepteerde Lumikki dit en keek van een afstandje toe. Intussen genoten wij van het heerlijk kleine ding dat heel lief en af en toe ondeugend met de kleine puppy's aan het spelen was.

LynnLynn
LynnLynn

Op dinsdag gaan we normaal altijd bij Peter zijn moeder eten. Alleen gaat dat nu natuurlijk niet vanwege het nest. Daarom gaan we haar nu halen en komt zij lekker hier eten en natuurlijk puppy knuffelen. Zo ook vanavond. Ellen had mogen kiezen wat we deze avond zouden eten. Zuurkool mét spek, worst en uitgebakken spekvet! De complete maaltijd had moeder thuis al voorbereid. Ze verwend ons heel erg hiermee. En het heeft ons super gesmaakt. Ma bedankt dat je altijd zo voor ons zorgt.

En onderstaande foto's tonen aan dat oma van bijna 75 jaar oud ook lekker in de werpkist kan liggen. Je bent zo jong als je je voelt toch!

oma en zorro in de bak
Hallo !! reu groenoma en zorro in de bak

Donderdag 28 juni
De buitenwereld lonkt. Vandaag zijn de puppy's voor het eerst buiten de bak geweest. Weliswaar alleen om te drinken bij moeder Lumikki, maar het begin is gemaakt. We zijn in fase twee aanbeland. Alles ontdekken buiten de werpkist. En is Lumikki niet een trotse moeder?

lumikki

Vrijdag 29 juni
De eerste keer vlees. Wat een spektakel! In eerste instantie wordt er niet gesnapt wat het is maar als de lucht eenmaal goed in de neus zit zijn ze niet meer te houden. Een feest voor de kleintjes en daarna natuurlijk voor Lumikki. Want er valt veel op te ruimen en af te likken.

1e keer vlees1e keer vlees
1e keer vlees1e keer vlees

In deze drukke tijd zou je bijna vergeten dat we nog meer honden hebben. Alle aandacht gaat, zo lijkt het, naar de puppy's. Echter niets is minder waar. Ook onze andere kuvaszen krijgen onze volle aandacht. Onder andere onze Egyik. Dertien en een half (13,5!) jaar oud en nog vol in beweging. Het gaat wat strammer allemaal, maar je maakt haar niets wijs. Ook als je een bot gekregen hebt moet je er dus voor zorgen dat de andere honden het niet te pakken krijgen, moet ze gedacht hebben. Dus wat doe je dan... begraven dat bot. En dat dan je neus helemaal grijs van het zand wordt neem je gewoon op de koop toe.

EgyikEgyik
Egyik

Soms blijft er bij moeders iets tussen de tanden zitten en dan wil je als goed opgevoede pup natuurlijk wel even helpen met dat te verwijderen. Geweldig om te zien hoe Lumikki dit alles goed vind.

teef roodteef rood

Zondag 1 juli
Het blijft ons nog altijd verbazen hoe mooi die hele kleine zwarte voetzooltjes altijd zijn. En hoe prachtig en snel het pigment op neus en lippen kleurt. De kleintjes zijn alweer 3 weken oud vandaag. Wat gaat de tijd toch snel.

volle bak

Het eerste echte spelgedrag is begonnen. Elkaar ontdekken door middel van in neuzen, pootjes en staartjes bijten. Soms zie je ook al een beetje van het "prooischudden", maar omdat ze nog niet stabiel op de pootjes staan, lukt dit nog niet goed. Een koddig gezicht als ze omvallen.

klik hier voor film Stoere akties

1e spelgedrag1e spelgedrag

Puppyknuffeldag was het vandaag. 12 goede vrienden en kuvaszbezitters kwamen onze puppy's bewonderen. Ieder verwonderd zich dan weer dat zo'n klein puppy zo'n grote kuvasz moet worden. Een heerlijk stel mensen is het waar we ieder afzonderlijk gek op zijn. We zijn weer erg verwend met lekkers voor ons en de honden en andere mooie kadootjes. De zelfgemaakte Mon Chou taart smaakte overheerlijk en de eigengebakken minitaartjes zagen er zelfs prachtig uit en smaakte ook nog eens heerlijk. Hegy en Havaska waren ook op bezoek. Broer en zus van onze Himez zijn dit. Vandaag bleek ook maar eens dat goede vrienden niet alleen kadootjes meebrengen, maar ook op andere manieren ons willen helpen. Adrienne had haar overbuurjongen Frank meegenomen. Samen met Jan heeft hij in een supertijd alle hegjes en haagjes in onze tuin gesnoeid. En Adrienne had dan weer alles bij elkaar geharkt. We hoefden het alleen nog maar weg te brengen. Geweldig toch!


Maandag 2 juli
Nu ze 3 weken oud zijn, zijn er weer enkele nieuwe dingen in de werpkist gezet. Zo is daar de piano, die niet alleen muzieknoten speelt als je erop gaat staan, maar ook enkele dieren geluiden kan nadoen. De waterbak, deze was niet succesvol in het begin. De puppy's gingen er dwars doorheen en het resultaat laat zich raden, een zeiknatte werpkist. Dit hebben we opgelost door het voerbakplateau voor de puppy's te gebruiken. Deze kunnen ze niet omlopen en in elk bakje kun je dus wat water doen. Zo kunnen er meerdere tegelijk drinken. Goede gedachte, maar ook hier wisten onze puppy's wel wat op. Je gaat eronder liggen en stampt dan zo de bakjes eruit. Toch weer een kletsnatte werpkist.

piano
waterbakjesen wat vinden we ervan?

Woensdag 4 juli
Ook wordt het nu wat drukker met visite. Gisteren waren Wim en Kathleen met hun dochter Elena hier. Zij hebben Jano (nest 2010). Maar puppy's kijken blijft altijd leuk en goed voor mens en dier. En vanavond was Henny met haar boys Richard en Jeffrey hier. Zij kwamem oppassen, omdat wij wegmoesten. Met een rustig gevoel konden wij de deur uit.
Vandaag zijn de puppy's even lekker uit de werpkist geweest. Het was ook zo warm in de kist. En op de koude vloertegels kun je dan heel goed slapen. Lekker even bij moeder drinken is natuurlijk ook een optie.

Elena
lekker koelbelachelijke houding

Donderdag 5 juli
Een drukke dag vandaag. 's Middags Marjet, Nel en Yvonne. Zij zijn onze Flatcoated Retriever en Stabij vrienden en aan het eind van de middag kwamen daar Marian, Dieter en Juci (nest 2010) bij. Zij hadden trouwens Peter's moeder opgehaald. Redelijk volle bak dus. Wel een mooie gelegenheid om alle puppy's eens op een rij te zetten. Dank voor jullie hulp allemaal!!

jeffrey en richardfamilie portret
reu wit/oranje (L) en reu groenreu bruin (L) en reu licht blauw
teef wit (L) en teef geelteef cyclaam (L) en teef rood
teef roze

Vanaf vandaag hebben de reu wit en de teef wit ook een kleurtje. Reu wit is nu oranje en teef wit is paars. Dit is gedaan omdat we problemen hebben om ze uit elkaar te houden zonder ze op hun kop te houden om het geslacht te zien... Ze lijken zo erg op elkaar.

De jongensde meiden

En koffie zonder iets erbij, dat kan natuurlijk niet. Dus had het bezoek weer goed voor ons gezorgd.

de taart
teef wit/paarsteef roze
nel met reu bruin en reu blauwvlnr Janos jr, Egyik en Fenyes

Vrijdag 6 juli
Lies en Sabine komen puppy knuffelen. Maar dat niet alleen! Zij hebben ook heerlijk gekookt voor ons. Lekkere spaghettie Bolognese. Wat worden wij toch verwend door iedereen! Daarom is puppy´s hebben alleen al geweldig. Lumikki blijft een heerlijke hond. Ze vindt alle aandacht voor de puppy´s en haarzelf geweldig en is erg lief tegen iedereen.

Sabine met teef cyclaamsabine met lumikki
een knuffel die licht geeft......opeten die knuffel

Zondag 8 juli
Het vleesje eten geeft nog een grote puinhoop. De puppy's gaan over,onder en langs elkaar om toch maar elk stukje vlees te bemachtigen. Eigen bakjes hebben ze nog niet maar dat gaat zeker nog komen. Als alles op is mag Lumikki erbij om alle overgebleven stukjes op te ruimen en de puppy's weer een beetje fatsoenlijk te maken. Nog even bij moeders drinken is een super dessert voor de puppy's.

vlees etenvlees eten
dessertik wil eruit..

teef rood(L) en reu groenteef rood(L) en reu groen

Dinsdag 10 juli
Gisteren zijn er weer kopfoto's gemaakt. De puppy's waren moe en hadden eigenlijk geen zin om op de foto te gaan. We hebben een achtergrond met wijnrode stokrozen gekozen.

reu wit/oranjereu bruin
reu groenreu bruin

teef wit/paarsteef roze
teef geelteef cyclaam
teef rood

De speelkamer is weer uitgebreid met allerlei speeltjes welke geluid maken. Gelukkig zit er om sommige speeltjes een aan/uit knop, want soms wordt je gek van al die geluidjes. Het lijkt dan wel of wij een dierenboerderij in de woonkamer hebben. De boe's, bahhhh'sen toktok's zijn herhaaldelijk te horen als de puppy's over de speeltjes heenlopen of ze aanraken. Ook ligt er een "lachzak" die aanstekelijk lacht als je erop drukt.
De puppy's krijgen nu drie maal per dag puppy-pap. We wellen Royal Canin (Maxi) puppybrokjes tot een papje en daar hebben ze reuze trek in elke keer. Ze schranzen naar hartelust en schaatsen door het eten heen, want tafelmanieren hebben ze nog niet! Maar dat hebben ze van mama Lumikki, want die presteerde het wederom om voor de zoveelste keer ons eten van de aanrecht af te pikken. Vandaag heeft ze, de heerlijke gehaktballen die oma gemaakt had, uit de pan gejat. In een vloek en een zucht waren ze weg. Ja, even niet opletten en mevrouw heeft het in haar klep zitten.
Ook zijn vandaag weer de nageltjes geknipt. Ze lopen nog niet op een ruwe ondergrond, dus afslijten doen ze niet. Wél beginnen de nageltjes al zwart te kleuren.

klik hier voor film 1e keer buiten

Voor de eerste keer zijn ze ook buiten geweest. Samen met mama vonden ze het heerlijk om wat nieuwe geurtjes op te doen. Hun wereld wordt weer vergroot en daar zijn ze aan toe.

1e keer buiten1e keer buiten

 

Donderdag 12 juli
Er is weer van alles gebeurd in de afgelopen dagen. Natuurlijk was er weer visite. Iets dat erg goed is voor de puppy's en leuk voor ons.


Maar ook hebben we tante Fenyés geintroduceert. In het begin natuurlijk wat aarzelend, want mama Lumi is in de buurt, maar na verloop van tijd ging het stukken beter en werd er ook gespeelt en zelfs een poging gedaan tot drinken bij Fényes.

tante fenyés en reu groen

Verder zijn de puppy's vanaf vandaag ook veel meer buiten, als het weer het toelaat natuurlijk. Slapen doen ze nog steeds binnen in de woonkamer, maar het zal niet lang meer duren of ze willen helemaal niet meer terug naar de huiskamer. Als de tijd daar is dan wordt de slaapplaats verplaatst naar de serre.

Doei!

Buiten zijn wil dus zeggen buiten eten. En ook hier zijn de tafelmanieren niet om over naar huis te schrijven Het wordt wel langzaam aan beter.


 

Lumikki
altijd leuk om te kijken naar werkende mensen

Vrijdag 13 juli
Hildegard Meijer, de eigenaresse van vader János, komt op kraamvisite. Ze is echter niet alleen. Ze heeft haar kleinkind meegenomen. En wat is daar nu zo bijzonder aan zou je zeggen, het volgende. Het kleinkind heet Lea en een van de puppy's gaat ook Lea heten. Nou hoe groot is die kans dat er eenzelfde naam als een persoon gekozen wordt voor een Kuvasz. En dus wou kleine Lea haar naamgenootje wel eens komen bekijken. Alleen omdat we nog niet weten welk puppy Lea gaat heten heeft zij besloten om er zelf maar een uit te zoeken. Uiteindelijk heeft ze besloten dat teef cyclaam het moet worden. Daarna heeft ze deze Lea de hele tijd bij zich gehouden met het commentaar "dit is mijn Lea". Natuurlijk heeft ze ook met de anderen puppy's gespeelt. Ze heeft zelfs voor hun gezongen.

lealea met reu bruinlea en zorro

Ook een trainingssessie met moeder Lumikki vond ze erg leuk om te doen. En Lumikki luisterde gewoon. Die doet alles voor eten op dit moment.

Lea is 3 1/2 jaar oud en is heel bekend met de Kuvaszen van haar oma Hildegard (Kuvaszkennel vom Drachenfels). Ze was dus helemaal niet bang om tussen de volwassen honden te lopen. Een heerlijk kind is dit en prachtig om te zien hoe ze met de puppy's omging.

lea en lumikkilea en lumikki

Ook had ze wel interesse in andere dingen zoals het voeren van de vissen.

vissen voeren

oma en lea wie is de grootste!

Vandaag zijn er ook zogenaamde statiefotoos gemaakt. Zie hier de resultaten. De puppy's zijn, op 2 dagen na, nu 5 weken oud.

Reu wit reu wit reu wit
Reu blauw reu blauw reu blauw
Reu groen reu groen reu groen
Reu bruin reu bruin reu bruin
     
Teef wit teef wit teef wit
Teef roze teef roze teef roze
Teef geel teef geel teef geel
Teef cyclaam teef cyclaam teef cyclaam
Teef rood teef rood teef rood

klik hier voor film Jozsa speelt met reu groen

Maandag 16 juli
Het was weer gezellig druk de afgelopen dagen. We hebben weer het nodige bezoek gehad. De puppy's krijgen naast het vlees en de gewelde puppybrokjes nu ook verschillende dingen om wat te snacken, bv kleine kluifjes en ook een hoefje kunnen ze wel waarderen.

Rene
lekker!

Onze Zorro blijft een geweldige speelpartner voor de puppy's. Hij is onvermoeibaar en heeft een zeer hoge tolerantie ten opzichte van de puppy's. Hij is zelf pas 7 maanden oud, dus vindt het geweldig om de grote broer uit te hangen. Hij poetst de hondjes en ravot met hen. Allemaal heel lief en rustig. Kortom hij is een goede partij voor de kleine witjes. Ze vinden hem geweldig.

reu groenzorro en teef cyclaam
kadootjeJózsa

Regelmatig komen de andere honden bij de puppy's kijken. Józsa vindt haar positie veiliger als zij op de tafel kan gaan staan. Dit heeft ze natuurlijk geleerd van Lumikki die dat altijd doet. Gelukkig alleen als wij er niet aanzitten, want anders zou het niet zo rustig zitten zijn met een hond op tafel!

De honden en wij worden steeds verwend met allerlei leuke en mooie kadootjes. Een prachtig zelfgemaakt "puppy"boeket kregen wij van Frans en Petra. 9 kluifjes, een blauw en roze babyflesje erin en een letter L in het midden. SUPER kreatief en prachtig>

Ook zijn de nieuwe (geleende attributen) ontdekt. De hangzak is en blijft een leuk speelding. De voedertray is gemakkelijk en het lijkt wel op de puppy's er rustiger van zijn gaan eten.

de hangzakde hangzak
in rustoverdreven in rust

Woensdag 18 juli
Gisteren zijn Marianne en Dieter weer geweest. Zij hebben op de weg hierheen mijn moeder opgehaald. Het is tenslotte dinsdag. Normaal kookt mijn moeder altijd maar deze keer wilde Marianne en Dieter daarvoor zorgen. Het is een overheerlijke goulash geworden. Je hoort ons niet klagen.het ballenbak hoekjeteef rood in de ballenbak

De ballenbak en het koepeltentje vinden de puppy's geweldig. Ze "zwemmen" in de bak en dat is een leuk gezicht. Je ziet nu steeds beter wat voor karakter de puppy's hebben. Er zijn "durvers" en die duiken dus in de ballenbak. Maar er zijn er ook die wat voorzichtiger te werk gaan en eerst de boel even aankijken. Toch is het een vrij gelijkmatig nest wat de karakters betreft. Geen uitgesproken dominante of terughoudende hondjes zijn het.De tunnel is een geliefd speelobject. Ze spelen letterlijk verstoppertje lijkt het wel in die gangen. De balanceerschaal is geweldig. De durvers springen er gewoon op alsof ze dit al jaren doen. Je ziet duidelijk dat ze zich in evenwicht moeten houden. Deze balanceerschaal is eigenlijk een hulpmiddel voor de fysiotherapeut. Kinderen leren, door hierop te gaan zitten of staan, hun evenwicht te houden. We zijn blij dat we deze even mogen lenen.

Verder genieten we enorm van alles. Het is een heerlijk ontspannen nest en zeer makkelijk. De puppy-mensen komen regelmatig en zien hun spruit groeien. Nee, een keuze wordt nog niet gemaakt, want we wachten zoals gewoonlijk de puppytest af. Deze wordt afgenomen als de puppy's 7 weken oud zijn.

teef cyclaamteef rood

Maandag 23 juli
Afgelopen dagen is er weer van alles gebeurd.
Natuurlijk is er weer veel gespeeld. Vooral op de "Balancer". Je weet wel, die ronde schijf die wiebelt. Maar ook met speelgoed dat we in de derde week al in de bak hadden liggen. Een soort van herontdekking zullen we maar zeggen. En met nieuwe dingen die zomaar ineens aan de tafel hangen en waar de puppy's dan lekker aan kunnen trekken.

de balancerde balancer
slapen..spelen...en dan weer slapen
hangende ballenLumikki op schoot

En slapen, heel veel slapen.
En soms gebeurd er iets wat we nog nooit hebben meegemaakt. Visitie die aan komt vliegen. Letterlijk!

slapen..Ishdor
IshdorGordel aan.
ik zitwanneer gaan we?
remmen losen weg zijn ze

Ja ja het is wat! The Flying Kuvasz. Heel bijzonder. En hoe vind flying Ishdor dit nu? Nou bij aankomst op het vliegveld in Balen, dat ligt vlakbij Lommel, voelde hij zich niet echt lekker. Niet ziek ofzo maar eerder ongemakkelijk. Na even op het gras gelegen te hebben ging het alweer een stuk beter. Na het bezoek aan ons werd er doorgevlogen richting Zuid-Frankrijk. Wij hebben gehoord dat het tweede deel en ook het derde deel van de vlucht verder zonder problemen is verlopen. Ishdor is gemakkelijk gaan liggen en heeft de hele vlucht geslapen. Goed hè! Iets anders hadden wij ook eigenlijk niet verwacht Ishdor gedroeg zich bij ons voorbeeldig en liet zien dat hij een stabiele Kuvasz is.

Maar ook zijn er weer statie-foto's gemaakt van de 6 weken oude puppy's..

reu witreu wit
reu blauwreu blauw
reu groenreu groen
reu bruinreu bruin

teef witteef wit
teef rozeteef roze
teef geelteef geel
teef cyclaamteef cylaam
teef roodteef rood

Vandaag zijn de puppy's geënt en gechipt. Ook zijn zij door de dierenarts nagekeken en alle puppy's zijn in orde bevonden.

Zaterdag 28 juli
De afgelopen dagen waren niet makkelijk voor onze puppy's. Voor ons zelf eigenlijk ook niet. De temperatuur was veel te hoog. En dat resulteerd dan weer in weinig actie. Overdag werd er alleen maar geslapen. Ook het eten werd alleen maar 's morgens en 's avonds gedaan.

lekker luierenluieren 2

Wat niet wil zeggen dat we geen bezoek gehad hebben. Sterker nog het was weer gezellig druk de afgelopen dagen.
Els en Adri, Leonberger kennel Chylandyk, kwamen hun nieuwe aanwinst laten zien. Een geweldig leuk Leonberger pupje,"Thulle", dat ze aangehouden hebben uit hun laatste nest. Maar ook René en Adinda. Zij kwamen om hier een beetje met water te spelen (hebben ze thuis niet). Grapje. Zij kwamen om ons te helpen met wassen van enkele van onze grote honden. Deze zijn nogal in de rui en een goede wasbeurt zorgt ervoor dat de haren sneller loskomen.

zorro, reu blauw en thullereu blauw en thulle
teef cyclaam
spelen met water  egyik wassenspelen met water kan ik ook! teef geel

Verder is Adrienne op bezoek geweest samen met haar kleindochter Cilla. Zij vond het allemaal heel erg leuk hebben we later gehoord.
En vandaag waren Sven en Bart, Marjet, Hanneke Nico en Alexander bij ons op puppy bezoek. De temperatuur was aangenamer. Nog wel wat vochtig, maar goed je kunt niet alles ineens hebben. Je kon het wel goed merken aan de puppy's. Ze waren weer lekker actief. Ze hebben ineens de ballenbak ondekt.

ballenbakballenbak
de balancerde balancer

De puppy's hebben daar helemaal niet zo veel meegespeelt de afgelopen tijd en dan ineens met zijn allen erin. Het lijkt wel of ze hem voor het eerst zien, maar wat een lol. Ook de "Balancer" doet het nog steeds erg goed. Ze doen er alles op. Spelen, balanceren maar ook gewoon liggen of slapen. Dit zijn samen, met de tunnel, toch echt wel de favoriete speeltoestellen.

de balancer: speelplaatsde balancer: balanceren
de balancer: eetbaar?de balancer: rustplek?

Zondag 29 juli
Als ik 's morgens buiten kom, samen met de puppy's, is het nog lekker fris. En dat is de juiste temperatuur om eens lekker te spelen. Gewoon met zijn allen in de tent.

ochtend spel in de tent
Lumikki

Daarna brokjes eten en dan nog even lekker tutteren bij Lumikki. Ze vind het niet echt leuk meer maar 1 of 2 keer per dag laat ze het nog steeds toe. En dat met 7 weken. Kun je een idee krijgen hoe dat moet voelen met die tandjes? Na dit alles moet er natuurlijk weer geslapen worden en als Zorro dan in beeld komt, hij is een echte langslaper, dan zijn we meteen weer wakker en bereid tot spelen.

rustZorro is in beeld

Het puppy-uitje
De puppy´s zijn alweer 7 weken oud en gaan de wijde wereld in binnenkort. Daarom hebben we aan een aantal mensen, nieuwe puppy eigenaren en vrienden, gevraagt of zij tijd en zin hadden om mee te gaan om de puppy's te laten wennen aan de grote wereld. Het zogenaamde socialiseren. Dit is erg belangrijk omdat de puppy's dan leren dat er meer is als alleen maar een moederhond en onze eigen honden. En natuurlijk ook dat er nog veel meer mensen zijn, buiten het voor hen bekende terrein, en die je dan ook nog eens willen aaien. Ze leren ook dat het niet eng is als je op vreemde grond loopt. Ze zijn bij ons natuurlijk alleen onze vloer en stenen op het terras gewend. Asfalt en belgische kinderkopjes en natuurlijk gras en zand is nieuw voor ze. Het aan een lijntje lopen wordt hiermee ook geoefend. En herrie, ze horen bij zo'n uitje altijd weer nieuwe geluiden. Auto's die voorbij rijden, motoren die gestart worden, kleine kinderen die huilen, fietsers en brommers en natuurlijk het geluid van veel mensen die gewoon met elkaar praten of schreeuwen in sommige gevallen. En natuurlijk het autorijden zelf ervaren ze dan.

waar kijken wij naar uit?  het puppy-uitje.een vrolijke begroeting
bij Postelbij Postelbij Postel

In ieder geval vinden wij dat zo'n uitje altijd leuk moet zijn voor zowel de puppy's als ook voor de mensen die meegaan. Dus een leuke lokatie is belangrijk. Deze keer (doen we wel vaker maar dan zonder puppy's) zijn we naar Postel gegaan, waar de bekende, toch voor de meeste mensen uit deze omgeving, "Frietkotten" staan. Gewoon gezellig bij elkaar zitten, je moet wel je eigen stoeltje meenemen, en een lekkere zak friet eten. En ondertussen alle vragen en opmerkingen van de passerende mensen beantwoorden.

bij Postelbij Postelbij Postel
bij Postelbij Postel
bij Postelvriendjes mochten ook meesamen delen!
lekker relaxedtrotse moederook hier ...  oefenen
wat zien we daar?we zijn er moe vanterug naar de auto's
terug naar de auto'sterug naar de auto's
terug naar de auto'sen daarna lekker slapen

Veel mensen wilden natuurlijk weten wat voor ras dit was. Maar ook waren er mensen die dachten dat wij de puppy's daar wilden verkopen. Nou, mooi niet! Ieder van hen heeft al een fijn toekomstig baasje die allemaal in blijde verwachting zijn. De puppy´s hebben het geweldig gedaan. In de auto was het even piepen, maar ze werden na een minuutje stil. We hadden de Doggyride bij ons en een aantal mocht daarin. De andere werden gedragen naar de plaats waar we wilden gaan zitten. In het begin piepten ze nog wat, maar dat was snel over. Open en vrij stapten ze daarna op alles af. We zijn erg tevreden over het gedrag van de hondjes. Ook was onze Zorro mee en Glossy, een kleine Bearded Collie pup. Zorro vond het geweldig. Zeker omdat hij toch een aantal frietjes scoorde bij ome Gerrit!

Toen iedereen ook nog een ijsje op had zijn we weer naar huis gegaan. De terugrit was probleemloos. Thuis aangekomen hebben de kleintjes nog wat gegeten en zijn ingestort. We hebben nog een kopje koffie samen gedronken en toen ging iedereen huiswaards.

Lieve mensen dank dat jullie er weer allemaal waren. Dank voor jullie hulp en alle lieve kadootjes. Samen met jullie was dit een heerlijke middag.

Maandag 30 juli
Vandaag was een rustdag. Geen bezoek, geen drukte. Tijd om alles eens rustig te bekijken.

op de uitkijk teef geelalles eens rustig bekijken teef geel

´s Middags hebben we de poezen los gelaten. De eerste echte ontmoeting van puppy/kat zonder het hekwerk ertussen. En och echt heel erg onder de indruk kwamen ze allemaal niet. Gewoon een beetje knuffelen. Niks lelijk doen, niks blaffen of blazen.

stoere kat??
puppy-love teef witno heart feelings teef cyclaam

Dinsdag 31 juli
We zijn vroeg opgestaan, want vandaag worden de puppy's getest. Maar voordat deze test gaat beginnen hebben zelf eerst nog even een oefening gedaan; puppy in doos.

puppy in de doos, teef cyclaampuppy in de doos, teef cyclaam

Deze puppy-test wordt gehouden rond de 7e levensweek en laat zien hoe hun karakter is. Voor ons als fokker is de uitslag meestal een bevestiging, want voor ons is het al voor 99 procent duidelijk wat voor een karakter elk puppy heeft. De ervaren puppytesters Marjet en Nel waren om half 11 hier. Na een kop koffie werd er gestart met eerst de vier reuen en daarna de vijf teven. Marjet haalde alles uit de kast en spoorde elke pup aan tot actie. Nel moest het puppygedrag vertalen en aantekeningen maken op het testformulier. Een heel nauwkeurig werkje, want elk woord moet goed van toepassing zijn op de betreffende pup. Er worden oefeningen gedaan zoals: kijken of de pup tot actie overgaat als er een sok, vleugel of velletje gegooid wordt. En of de pup dit dan terugbrengt. Ook wordt de mensgerichtheid bekeken en of de puppy's zich onderwerpen aan de tester. Er wordt een paraplu open gedaan en gerammeld met een blikje met steentjes daarin. Dit is om te kijken of de pup schrikt en als deze schrikt of ze herstellen en hoe snel ze dan herstellen. Er wordt ook nog een plouche hond neergezet om te kijken hoe een pup daar op reageert. En er wordt ook gekeken of de pup wil meelopen (volgen) met de tester. De puppy's worden achter een hekje gezet om te kijken naar hun oplossend vermogen, ofwel in normaal nederlands of ze een beetje slim zijn. Kortom een heel arsenaal aan testjes wordt er op iedere pup losgelaten. Aan iedere pup wordt ongeveer 20 minuten besteed en daarna is elke pup doodmoe van alle indrukken.

reu witreu blauw, achter het hekjereu blauw, bijten Ja terug brengen Nee
reu bruin, da's maar een gekke teststerreu bruin, hej een andere hond hier?
teef wit, hmmm wil ik dit wel.teef roze, leuk zo'n lapje
teef roze, ook een leuke pluteef geel, hoezo aandacht voor de testster
teef geel, daar zit wat lekkers inreu groen, hier heb ik geen zin in.teef rood, toch blij
teef cyclaam, wat een lieve teststerteef cyclaam, op mijn  rug.. nou eventjes dan
teef rood, apporteren no problemteef rood, apporteren graag zelfs
reu wit, hoezo apporteren vasthouden!reu wit, geweldig een plu
reu groen, achter het hekjereu groen, ja en dan..het testteam
reu blauw, een beetje spelenteef cyclaam, effe gluren
teef rood, samen onder moeders paraplu..teef rood, stoer!!

Na een korte lunch met elkaar hebben we de test van elke pup doorgesproken en er kwam een mooi resulataat uit. Ja, we hadden het goed ingeschat en knap van de testers om dit ook te zien!
Zo, nu kunnen we de puppy's gaan "verdelen" onder de puppykopers. Wij vinden dat het karakter van de pup bij de mensen moet passen. Een goed passende combinatie is het allerbelangrijkste.

teef geel achter, teef wit linksvoor en teef cyclaam rechts voor. eindelijk rust

 

klik hier voor film Puppy-test (let op filmpje duurt ongeveer 8 minuten, kan dus wat duren voor deze geladen is)

Marjet en Nel hartstikke bedankt voor jullie tijd en geduld met de puppy's. Jullie hebben alles uit de kast gehaald tijdens de test. Van de eerste pup tot de laatste pup werd er enthousiast gewerkt. En dat we dan tot eenzelfde conclusie komen is prachtig! Nogmaals dank.

's Avonds zijn dan ook weer de statie-fotoos gemaakt.

 

Woensdag 1 augustus
Vandaag was het voor de verandering weer eens snikheet. De thermometer gaf hier 29,5 graad aan. Tijd voor wat wateractie.

klik hier voor film Waterpret

Maandag 6 augustus
In de afgelopen dagen zijn er een aantal puppy's naar hunnieuwe baasjes gegaan. Altijd een moeilijk moment voor ons.