Nest 2014

Geboren: 19 juli 2014
4 reuen, 1 teef
Moeder: Barátságos Bolyhos Himez (HD A) (PRA Vrij)
Vader: Elek Egyed vom Stamm der Nomaden (HD A) (PRA vrij)
stamboom

Namen (jaarletter N):
Reuen: Nagy, Napos, Nandor, Nemes
Teven: Nerina

 

Laatste update nest 2014:


DAGBOEK

Maandag 19 mei
Laat in de middag kregen we de uitslag van het progesteronprikken en vandaag mag, kan, moet er gedekt worden. Het progesterongehalte stond vanmorgen op 9.5 en dus gaan we op weg naar de aanstaande vader. Deze keer gaan we een reu van de fam. Ackermans gebruiken. Een leuke reu met een geweldig karakter en goed bone.

De dekking van Himez was snel een feit toen zij Egyed zag. Eerst wilde ze spelen met elkaar. Ook Egyed vond zijn vriendin wel lief.

Barátságos Bolyhos HimezElek Egyed vom Stamm der Nomaden

Dinsdag 20 mei
Vandaag is Himez voor de tweede keer gedekt door Egyed. Nu maar afwachten en duimen. Over een aantal weken gaan we een echo maken. Super spannend dus!

Zondag 25 mei
Vandaag zijn Himez en János voor de eerste keer weer bij elkaar geweest. János meende echt dat hij nog wel iets mocht maar Himez gaf hem duidelijk te kennen dat dit gedrag door haar niet gewaardeerd wordt.

Woensdag 18 juni
De echo heeft uitgewezen dat Himez echt drachtig is! We hadden al een vermoeden, omdat ze niet eet, maar vreet. Ook was ze soms wat misselijk, maar verder is ze zo actief als wat en nog steeds de grootste knuffel die er is. Ze houdt zo van aandacht en denkt dat alle mensen ijsjes zijn. Kortom iedereen die komt krijgt veel kusjes van haar of je het nou wil of niet.
We zijn heel erg blij dat er weer Kuvaszpuppy’s komen. Vooral omdat deze combinatie zo leuk is. Himez haar vader is Magasztos János. Een legendarische hond voor vele. Qua karakter bijna niet te overtreffen.  Stabiel en zeer lief en betrouwbaar. Onze Barátságos Bolyhos Fényes is de moeder van  Himez en zij is alweer 12 jaar oud en is nog ontzettend fit. Fényes is een zachtaardige hond en we hopen dus dat Himez deze achtergrond ook doorgeeft aan haar eigen puppy’s.

Zondag 29 juni
Dat Himez dragend is, 40 dagen nu, wordt steeds duidelijker. Ze wordt echt al rustiger en iets breder bij de ribben. Ze vindt het heerlijk als ze op haar rug ligt en je over haar buik kriebelt (wie niet hè!). Dan worden haar oogjes héél klein.

buikje?kleine oogjes!

Vandaag waren er toekomstige puppybaasjes op bezoek. Zij hebben al veel honden gehad waaronder een Kuvasz en zijn ervaren hondenmensen. Dat praat makkelijk, want zij weten wat het betekend wat het is om een dier te hebben. Als fokker wens je je zulke mensen toe. Nee, bij deze mensen zit het gevoel goed.

Himezpoot

Maandag 14 juli
Vandaag hebben we de werpkist gezet. Het is niet onze eigen kist maar een iets kleinere geleende. Onze eigen kist kan niet meer staan op de plek waar deze altijd stond. Tja verandering van inrichting heeft ook soms wat nadelen.
Samen met Himez hebben we hem gelijk maar ingelegen.

samen de kist inliggensamen de kist inliggen

Vrijdag 18 juli
Vandaag is het de 60ste dag van de zwangerschap van onze Himez. Vanwege het hete weer ligt Himez veel binnen op de koude tegels. Haar ademhaling is iets zwaarder geworden sinds gisteren. Ze eet nog steeds erg goed. Soms wil ze gaan graven op de tegels om een nestje te maken. Wij denken dat er heel wat gaande is in haar buik.

Himez 60e dagHimez 60e dag

Even lekker in de voortuin slenteren slaat Himez niet af. Ze vind het heerlijk om lekker in het gras te liggen.

Zaterdag 19 juli
Het is dag 61 van de dracht van Himez. Himez is sinds gisteren onrustig en in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we dan ook niet geslapen. Himez wilde steeds naar buiten en dan weer naar binnen! Dit dan elk uur! We hadden medelijden met haar vanwege het warme weer. Ze had het best zwaar daardoor.

Vandaag is ook een gedenkwaardige dag, omdat dit de geboortedag is van ons nest 1994. Cifra hebben wij uit dit nest gehouden. Zij werd ook geboren op 19 juli 1994. Dat is dus alweer 20 jaar geleden! Cifra is 12 1/2 jaar oud geworden en was een fantastische hond. Wantrouwend naar vreemden, maar een hart van goud voor bekenden. Cifra was een dochter van Angyal en Paijti (nest 1988).

Cifra1e reutje (aqua) is geboren

En dan is het tien voor half elf 's avonds en het eerste reutje wordt geboren. Na een hele tijd onrustig op en neer gelopen te hebben, binnen en buiten te willen zijn, overal willen graven en elke plek in huis keuren of het als nest gebruik kan worden, heeft Himez besloten dat de eerste pup gewoon midden in de serre geboren gaat worden. Voor het oog van Dieter en Jacko, die nog hier waren nadat we samen met Richard die dag, een zware klus geklaard hadden. Een andere tuintafel... van BETON! Prachtig ding, maar niet te tillen. Mannen nogmaals bedankt voor jullie hulp.

al 3 pups geborenteef roze

3e reu bruinde tuintafel

Zondag 20 juli
Hiep Hiep Hoera! Alle baby’s zijn geboren!
Gisteravond kwam, zoals eerder gemeld, de eerste pup (22.20 uur) en 2 uur later waren er 5 dikke Kuvaszbaby’s op de wereld gezet door Himez. Ze hebben prachtige gewichten en dat is te merken als je ze in de handen hebt. Ze zijn super krachtig en levendig. Meteen zochten ze een weg naar de spenen van Himez en blijkbaar hebben ze een goede sonar, want snel waren deze gevonden. Himez heeft melk genoeg voor 5 puppy’s en dat is fijn voor haar én voor ons!Geboorte info:
22.20 uur: reu, bandje aqua, 710 gram
23.05 uur: teef, bandje roze, 750 gram
23.30 uur: reu, bandje groen, 540 gram
00.20 uur: reu, bandje bruin, 650 gram
00.30 uur: reu, bandje paars, 560 gram

Himez is een lieve moeder

Maandag 21 juli
Vandaag een rustdag. Even bijkomen van 2 nachten niet slapen. Maar het is het dubbel en dik waard. Himez is een prachtige moeder met haar 5 slagroombolletjes, want dat zijn het! Himez heeft 10 werkende tepels, dus keuze genoeg voor de 5.
Voorlopig houden we de gewichten van de baby’s elke dag bij. Zo kunnen we kijken of er eentje niet goed groeit. Met het blote oog is nu natuurlijk zeker te zien dat ze groeien.

Er zijn wat “eigen” mensen geweest en Himez vindt het allemaal goed. Wel is ze na een bezoekje helemaal moe, want ze houdt de puppy’s goed in de gaten als ze eens door iemand vastgehouden worden.

MarjaJeffrie

Eten doet ze heel goed. Momenteel krijgt ze Carnibest. Dat is een volledige vleesmaaltijd. De darmen verwerken dit heel goed en het is lichtverteerbaar.

En terwijl binnen alles draait om Himez en haar kids gaan in de rest van het huis de gewone zaken gewoon door. We hebben onder andere Mak te logeren. Hij is graag buiten en speelt dan graag met Basha. Zelfs met Zorro (ook een reu) en Tiki kan hij het goed vinden. Water drinken is natuurlijk ook heel belangrijk omdat het buiten zo warm is en dat doe je dan weer gezellig samen.

hoe diep is dat hier?Mac, Zorro en Basha

zandbak  ook leuksamen drinken

Dinsdag 22 juli

de aankleding van de werpkist is weer begonnenhoe lekker kan je liggen? reu bruin en aqua

Woensdag 23 juli

reuen aqua, paars en bruinreu groen

 

reu aqua

Met mama Himez en de kleine Kuvaszbaby's gaat het super. Er weegt al een pup meer dan 1 kilo!! Ze liggen dan ook de hele tijd te tanken en soms lijkt er ontploffingsgevaar in die buikjes. Zo dik gespannen staan ze dan. Het pigment begint al heel goed te kleuren van donker naar zwart.

Donderdag 24 juli

Basha heeft een nieuw plekje ontdekt: onder de bank!Lekker in de tuin rondsnuffelen wil Himez altijd

HimezHimez

Vrijdag 25 juli

Gezellig slapen in de werpkist

Waar kun je beter liggen dan onder de tafel

Zaterdag 26 juli

klik hier voor film "Eerste beelden"

Zondag 27 juli
Wat gaat de tijd toch snel! De puppy’s zijn alweer één week oud. Himez is een perfecte moeder. We hoeven eigenlijk ons helemaal er niet mee te bemoeien. Ze is dus een natuurtalent. Ze poetst de kleintjes goed, houdt alles goed schoon en weet op tijd als ze honger hebben om erbij te gaan liggen.

Ongemakkelijk?


Omdat het zo warm is en omdat er buiten een hoge vochtigheid is, is het binnen ook wat warmer. Ze gaat daarom liever vaker op de tegels liggen dan op het kleed in de werpkist.

De gewichten van vandaag.
reu, bandje aqua, 1490 gram
teef, bandje roze, 1480 gram
reu, bandje groen, 1170 gram
reu, bandje bruin, 1360 gram
reu, bandje paars, 1230 gram

Maandag 28 juli
De eerste oogjes beginnen al wat open te gaan. Vooral bij het roze meisje is er al wat van de oogjes te zien. Wel wat vlug allemaal vinden wij. Hele kleine openingetjes zie je, maar het duurt nog wel een paar dagen voordat ze echt open zijn.
Himez is erg lief ook voor de mensen die er komen. Zo was de elektricien er voor een klus, de mazoutmeneer kwam de tank bijvullen en een puppykoper kwam onlangs een verrassing brengen, maar Himez vindt het allemaal goed als ze haar kroost bewonderen.

Verschillende malen per dag krijgt ze te eten. Brokjes en vlees (Carnibest) gaan erin als koek! Ook krijgt ze pannenkoeken, vla en andere lekkere dingen.
Vandaag zijn voor het eerst de nageltjes geknipt. Het waren scherpe puntjes en dat is niet zo fijn voor Himez haar buik. Met maar 5 puppy’s is dat snel gedaan.

Dinsdag 29 juli

in afwachting van de fotosessie

Vandaag hebben we wat fotoos van de puppy's apart gemaakt, de zogenaamde "statie foto's".

Reuen:

reu aquareu aqua

reu groenreu groen

reu bruinreu bruin

reu paarsreu paars

Teef:

teef rozeteef roze

familie foto

Woensdag 30 juli

gezellige drukte

Himez blijft het gezellig vinden als er bezoek komt. Hoe meer mensen haar kroost bewonderen hoe leuker zij het vind.

Zaterdag 2 augustus
Vandaag was een heerlijke dag. Nico, Hanneke, Dieter en Marianne kwamen ons helpen in de tuin. Iets waar wij enorm blij mee zijn. Er moet veel gebeuren in onze tuin. Door alle drukke werkzaamheden komen we er niet toe en stapelt het werk zich op.
Er is een gedeelte van de tuin bestraat, er zijn hagen gesnoeid, onkruid tussen de tegels uit gehaald en bomen gesnoeid. Een zeer grote klus dus. Maar iedereen hielp elkaar en tussendoor was er een hapje en drankje natuurlijk.
Dieter zag vandaag ook zijn petekind natuurlijk. De eerst geboren reu (aqua) die hij geboren heeft zien worden op 19 juli. Hij was apetrots toen hij ze zag.
Verwend zijn de honden en wij met kadootjes, taart en andere leuke dingen.
Mensen super dank voor jullie hulp. Deze was groots.

Zondag 3 augustus
Een tweede drukke dag zou het weer worden. Vandaag zouden er weer nieuwe puppyeigenaren komen kijken en een aantal vrienden zouden op bezoek komen. We hebben de meegebrachte taart gegeten en genoten van de vele honden die erbij waren.

Later in de middag kwamen Jan en Adrienne Klaver (kennel Magasztos) langs om de puppy’s te bewonderen. Adrienne wil haar Laika (dochter van onze Lumikki) later dit jaar laten dekken en heeft ook weer veel zin in een nestje Kuvaszpuppy’s.
Deze dag eindigde met een enorme welkome regenbui. Heerlijk, het koelde wat af!klik hier voor film "De Eerste stapjes"

Maandag 4 augustus
De puppy’s zijn nu 2 weken oud. Wat gaat het snel als het leuk is. En tjeetje wat een drukke week hebben we achter de rug. Een prima week en een fijne week. Brengen van logeehonden, halen van logeehonden! En dan hebben we ook nog 7 eigen honden én natuurlijk mama Himez met haar 5-ling. Alles loopt op rolletjes als we ons hoofd maar koel houden. En dat is moeilijk met dit hete weer. Of in ieder geval de té hoge luchtvochtigheid. De volwassen honden hebben de laatste week veel binnen gelegen, want de temperaturen waren van dien aard, hier achter in de tuin, dat ze maar een tiental minuutjes buiten wilden zijn.

Onnoemelijk trots zijn wij op mama Himez. Een moeder uit duizenden. Ze verzorgt de puppy’s zonder moeite. Mondjes poetsen en billen wassen zonder dat wij er iets van hoeven zeggen. Een super meid die van karakter super is. Er zijn al veel belangstellenden hier geweest. Bekend of onbekend het maakt Himez niet uit. Ze is altijd vriendelijk en iedereen mag de puppy’s knuffelen. Wat een genot om te zien.

? zou dat lekker liggen

De puppy’s groeien heel erg goed. Ze zien er prachtig uit. Het pigment is zwart waar het zwart moet zijn.

De gewichten van vandaag.
reu, bandje aqua, 2420 gram
teef, bandje roze, 2300 gram
reu, bandje groen, 1970 gram
reu, bandje bruin, 2240 gram
reu, bandje paars, 2120 gram

Vandaag hebben de puppy’s hun eerste wormkuur gehad. Een smerig goedje voor hen, maar het moet. De eerste van de reeks van 4. De puppy’s krijgen gedurende deze 8 weken elke 2 weken een kuur. Nu eerst met pasta later wordt dit een tabletje.

Dinsdag 5 augustus


klik hier voor film "Samen spelen".

Vandaag is Wela op bezoek geweest. Ze heeft heerlijk met de kleintjes geknuffeld en ik geloof dat ze dit wel leuk vonden.
Ook zijn Wela en ik (Ellen) naar het reisburo geweest om een heerlijk 4-daags tripje te boeken naar Kopenhagen. Er gaat daar een Barsoi puppy van Wela en Hans naar toe. En wij gaan hem brengen naar de nieuwe eigenaar.

Woensdag 6 augustus


De puppy’s hebben toch snel last van de warmte en kruipen dan piepend door de werpkist. Daarom leggen we ze af en toe op de tegels langs de werpkist. Dat doet ze goed en ze vallen dan ook meteen in slaap.


klik hier voor film "Zomaar een momentje".

Vanavond is ook Kathleen even langs gekomen. Zij bracht een overheelijke zelfgebakken cake mee. Dank Kathleen!

Zaterdag 9 augustus
Vanavond zijn Stefan en Inge langs geweest en hebben heerllijk met de kleintjes geknuffeld.

Stefan en Inge willen naar Zweden verhuizen als de tijd daar is om daar een zaak te beginnen. Ook zij willen tegen die tijd een hond die daar zeker in Zweden een heerlijk leven zal krijgen.


klik hier voor film "1e keer vlees deel1".

Samen hebben we de puppy’s hun eerste vleesje gegeven. Heerlijk balletjes rundertartaar. Ze vonden het hartstikke lekker en in no time was het vlees op. Ze likten elkaar af en hadden zeker nog meer gelust, maar dat komt morgen weer!


klik hier voor film "1e keer vlees deel2".

Ook Himez vond dat ze wel wat knuffels verdiend heeft en kwam die dan ook gewoon in de werpkist halen. Een duidelijk teken dat zij er geen enkel probleem mee heeft dat er voor haar vreemde mensen in de werpkist zitten.

Himez komt wat knuffels halen

Zondag 10 augustus
Een heerlijke rustige dag hebben we gehad. Even geen visite!

reu aquareu aqua

De nodige dingen gedaan in de tuin. Omdat de baby’s het zo warm hebben is de puppyren neergezet en dus de werpkist opgeruimd. Dat bevalt ze beter. Ze kunnen nu lekker op de tegels liggen of in een mandje. Himez vindt dit ook fijner lijkt het. Ze kan zelf kiezen waar ze wil liggen.

volle barlege bar

Na het drinken bij moeder Himez verspreiden de puppy's zich. Ze gaan steeds een beetje verder weg. Vanavond was ik er al eentje kwijt. Hij had zich verstopt tussen de knuffels. Zijn broer heeft helpen zoeken.

Onze puppy's zijn al weer drie weken oud. Even een update.

De gewichten van vandaag:
reu, bandje aqua, 3130 gram
teef, bandje roze, 2940 gram
reu, bandje groen, 2740 gram
reu, bandje bruin, 2860 gram
re u, bandje paars, 2850 gram

Reuen:

reu aquareu groen

reu bruinreu paars

Teef:

teef roze

Nu de puppyren er staat zijn onze honden toch weer meer nieuwsgierig naar de puppy's. Zorro is de eerste die uit zich zelf eens komt kijken.

het nieuwe onderkomenzorro op visite

Maandag 11 augustus
De fam. Kwakernaak komt op puppy knuffel visite. En ook zij worden ingeschakeld om mee te helpen bij het geven van de vleesballetjes. Hebben zij geen problemen mee, en ook nu weer, onze Himez vind het allemaal best. Ze doet het echt geweldig.

Woensdag 13 augustus
En de volgende komt eens kijken. Basha vind het allemaal geweldig en komt op kraamvisite.

Vandaag krijgen de puppy's voor het eerst brokjes. Natuurlijk flink geweekt zodat het meer een papje lijkt. Het begin naar vast voedsel is gekomen.

1e keer brokjes-pap1e keer brokjes-pap

Vrijdag 15 augustus
Een dag vol puppyvisite. Dus een gezellige dag, want Erik, Heidi en Lis komen met Pluis (Lovász) op visite. Met hun camper zijn ze rond aan trekken en komen vandaag bij ons langs. Wat een fijn weerzien met die lieve en speelse knul. Pluis kent ons zeker nog en is dolblij om ons te zien en wij ook om hem te zien!

Pluis (Lovasz)

Pluis (Lovasz)Pluis (Lovasz)

Ook komen er nieuwe puppyeigenaren op bezoek met hun 3 kinderen in de leeftijd van 3, 4 en 6 jaar. Een dolle boel, want dat loopt allemaal tussen de puppy’s rond. Himez vindt alles goed. Dat Basha, Zorro en Tiki bij haar puppy’s lopen vindt ze helemaal niet erg.  Himez is zo lief tegen iedereen dat ons dat nog steeds verbaasd. Ze is altijd erg lief en betrouwbaar, maar als ze baby’s hebben kunnen de dames nog wel eens beschermend zijn. Himez houdt natuurlijk wel alles goed in de gaten. Ze is bezorgd als een pup piept en gaat dan meteen kijken.

Lis (3 jaar) is zo vertrouwd met haar vriend Pluis dat zij gewoon tussen de honden wat gaat luieren. Kenji (Kuvaszpup van 5 maanden) logeert 3 weken bij ons en vindt Lis ook lief. Samen eten ze chips. Kenji wil ook netjes zijn en de resterende chips van tafel eten. Naderhand gaat ze even uitrusten op de bank. Oh wat zullen de baasjes zeggen als ze haar komen ophalen en ze de foto’s zien?

Lis met haar grote vriend Pluis

Kenji en Basha en Lisalles opruimen

Lisop de bank

Zaterdag 16 augustus
Marianne en Dieter komen ons wederom helpen in de tuin. Ook nemen ze de tijd om met de pups te knuffelen. Marianne en Dieter verwennen de pups en ons teveel met cadeautjes en lekkere dingen. Dat moet wel geen gewoonte worden hè!

Vanmiddag een gezellige wandeling met vrienden en hun honden. Lavanya, Mac, Zsivany, Juci, János Jr en Basha hebben zich goed vermaakt in het bos. Daarna hebben we bij de Broekkies in Best van een lekkere bbq genoten. Gastheer John en gastvrouw Hennie super dank!

Zondag 17 augustus
Kathleen, Wim en Elena kwamen de puppy’s knuffelen vanmiddag. Zij brachten een overheerlijke Spinnentaart mee. Deze was geweldig lekker. Elena vermaakte zich prima en ging languit bij Basha op de bank liggen. Basha vond het weer goed zoals altijd.
Ook nieuwe puppyeigenaren Hendrik en Marjan kwamen op bezoek en hadden een heerlijke aardbeientaart bij. Goh wat worden wij toch verwend door iedereen. De taarten zijn helemaal op gegaan en we hebben er dus goed van genoten.

Marjan en ...Elena en Basha

ElenaBijna eruit.

De gewichten van vandaag.

reu, bandje aqua, 4390 gram
teef, bandje roze, 4210 gram
reu, bandje groen, 3900 gram
reu, bandje bruin, 4050 gram
reu, bandje paars, 4030 gram

De stamboomnamen zijn nu bekend:

reu, bandje aqua: Barátságos Bolyhos NAGY (de grote)
teef, bandje roze: Barátságos Bolyhos NERINA (Hongaarse meisjesnaam)
reu, bandje groen: Barátságos Bolyhos NAPOS (zonnig)
reu, bandje bruin: Barátságos Bolyhos NáNDOR (Hongaarse jongensnaam)
reu, bandje paars: Barátságos Bolyhos NEMES (edelman)

Maandag 18 augustus
Ook vandaag weer puppy visite. Onze Himez vind het altijd leuk als er mensen komen kijken naar haar puppy's. Bailey, onze britse korthaar kater, heeft besloten ook maar eens te komen kijken naar al dat grut. Kan hij gelijk ook wat knuffels bij de visite meepikken.
Basha is in de kamerkennel en wordt gelijk als speelkussen gebruikt.

Fenyes en HimezBailey

vriendjesSpeelkussen Basha

Dinsdag 19 augustus

Welalekker buiten.

samen delen?

Vandaag kwam Wela op bezoek. Dit is de fokker van Basha. Natuurlijk kwam ze puppyknuffelen, maar Basha was zo blij dat deze eerst alle aandacht wilde van Wela.
Samen met Wela zijn de puppyportretjes gemaakt. De puppy’s zijn daarvoor lekker buiten in het zonnetje geweest. Iets wat ze helemaal niet eng vonden en dat voor de eerste keer.

Nagy (reu aqua)Nagy (reu aqua)

Napos (reu groen)

Nándor (reu bruin)Nándor (reu bruin)

Nemes (reu paars)Nemes (reu paars)

Nerina (teef roze)Nerina (teef roze)


klik hier voor film "spelen 2".

Ma en Tjebbe kwamen lekker eten. Ma had heerlijke macaroni gemaakt waar we van gesmuld hebben.
Tjebbe is nu 8 maanden oud en heel erg lief met de puppy’s. Hij likt hun snoetjes en is voorzichtig met ze.

Tjebbe


klik hier voor film " 's morgens".

Donderdag 21 augustus

JelmerRichard

Vandaag hebben de puppy's hun 2e ontwormingskuur gehad. We verwachten niet dat ze wormen hebben maar zekere is zeker.
Richard en Jelmer kwamen vanmiddag ook nog eens langs voor een flinke partij puppy knuffelen.
Het buiten eten wordt ook steeds normaler. Ook delen met anderen is geen probleem.

Bij een vorig nest hebben we van iemand een balancer geleent. Dat is zo goed bevallen dat we er nu zelf een aangeschaft hebben. Een balancer wordt gebruikt bij kleine kinderen die problemen hebben met hun bewegingsapparaat. Maar voor puppy's is het ook goed. Ze leren ermee dat ze 4 poten hebben en hoe ze die moeten gebruiken. Maar vooral leuk om op te spelen.

Kenji spelen met Napos (groen)

Is hier iemand moe?De balancer

Vrijdag 22 augustus

Barátságos Bolyhos FenyesBarátságos Bolyhos Himez en Havaska

Een beetje poseren voor een camera kunnen wij ook zullen ze gedacht hebben. Fenyes is intussen alweer 12 jaar en 4 maanden en de beide zussen Himez en Havaska 6 jaar oud.
En ook vandaag weer bezoek.

Maandag 25 augustus
Een oude vriend uit Engeland kwam vandaag op de koffie. Hij was op weg naar huis vanuit Hongarije en wilde eigenlijk in Eindhoven overnachten. Maar omdat de hotels daar nogal duur waren besloot hij om via het internet te gaan zoeken naar alternatieven. Een van de voorgestelde hotels lag in Lommel en meteen heeft hij ons gebelt of wij thuis waren. Het was een fijn weerzien want wij hadden hem al even niet meer gezien. Tegelijkertijd kwam ook een van onze pupkopers nog even kijken, zij was gewoon benieuwd hoe de puppy's waren en dat kunnen wij wel waarderen.

Woensdag 27 augustus
Ook vandaag weer visite. Onze vrienden Marja en Josy met haar zoon Willard kwamen even kijken hoe het met de kleine puppy's gaat. En ook weer kwam een van de nieuwe puppy eigenaren samen met haar 3 kinderen eens kijken hoe het met het jong spul gaat. Super.

Zondag 31 augustus
Vandaag een drukke dag. Dick Koster van de Kuvasz Club Nederland kwam om een nestcontrole te doen. Voor ons altijd spannend want je weet nooit wat er voor commentaar gegeven gaat worden. Maar gelukkig voor ons was hij zeer tevreden met wat hij heeft gezien.

Gewichten van de puppy's:

reu, Nagy (bandje aqua), 7400 gram
teef, Nerina (bandje roze), 6470 gram
reu, Napos (bandje groen), 6370 gram
reu, Nándor (bandje bruin), 6740 gram
reu, Nemes (bandje paars), 6660 gram

Er kwamen vandaag ook mensen die alleen maar wilde kijken naar de volwassen honden en informatie over de kuvasz wilde. Zij waren geinteresseerd maar hadden nog nooit een kuvasz in het echt gezien. Goede aktie dus.
Er werd veel gebabbeld maar ook veel gespeeld. Een leuke dag dus.

waarom iets makkelijk doen...


klik hier voor film "de trampoline".

Dinsdag 2 september
Vandaag zijn de puppy's geënt en gechipt. En 's avond meteen mee in de auto naar oma (mijn moeder) en Tjebbe, waar ze lekker meegespeelt hebben. Weinig te merken van het feit dat ze een hele reis achter de rug hebben en ook nog eens op vreemd terrein zijn. Nou ja misschien een beetje maar wij zijn erbij en moeder Himez en ook nog de grote vriendin Basha. Wat er kan er dan gebeuren.

ik voel me hier wel thuis

Donderdag 4 september

checking de locatie

Hey hallo waar ben je?hmmm wat is dit?

Doei ik ben weg!Hallo....

Vandaag is het een spannende dag. De puppytest gaat gebeuren. Spannend voor de puppy's vooral. Voor ons is het meer een bevestiging van datgene wat wij al weten. De karaktertjes. Zijn ze brutaal of zijn ze gevoelig, speels of juist niet. Want als je vierentwintig uur met de hondjes bezig bent, weet je wel hoe ze zijn van karakter. Dat wordt duidelijker met vijf á zes weken. Maar het is erg interessant om te zien hoe ze zich gedragen met een vreemd persoon op een vreemd terrein.
Uit de test kwam zeker ook weer naar voren dat iedere pup een eigen ik heeft. Eigenlijk krijgen wij van deze testers een soort handleiding mee. Na allerlei kleine testjes wordt er een conclusie over het karakter getrokken. Deze conclusie nemen wij zeker mee in ons besluit waar we welke pup plaatsen. Een rustige pup plaatsen wij niet in een druk gezin. Maar een levendig typje kan juist wel veel hebben en kan dus wél in een gezin met kinderen. Het is was weer een geweldig waardevolle ervaring om dit van een afstand te zien.

De test is gedaan door Caroline en Marjet. Beiden goede vrienden van ons. Caroline heeft zelf Beagles en Marjet heeft Flatcoated Retrievers.
Bedankt!


klik hier voor film "de puppytest".

Zaterdag 6 september
Richard, Jeffrie, Jelmer en nog een vriend kwamen vandaag nog maar eens puppy knuffelen. Gewoon keileuk dat die jongens zo vaak komen. Nou kwamen ze een beetje aan het einde van de middag en dan moet er natuurlijk over het eten nagedacht worden. De jongens wilden bij Postel een frietje gaan halen en laat dat nou net dat zijn waar ik ook wel zin in had. Keuze is dan gauw gemaakt en de jongens vonden het niet erg als ik even meeging. Een mooie gelegenheid om 2 puppy's mee te nemen. Basha ging ook mee als steun. Jammer dat er maar zo weinig mensen waren.. Maar de puppy's zijn toch een paar keer geaaid en geknuffeld. De friet smaakte in ieder geval erg goed, evenals het ijsje daarna.

Postel - NerinaPostel - Nemes


klik hier voor film "de schijf".

Zondag 7 september
Vandaag een rustdag.

Gewichten van de puppy's:

reu, Nagy (bandje aqua), 9850 gram
teef, Nerina (bandje roze), 8020 gram
reu, Napos (bandje groen), 8420 gram
reu, Nándor (bandje bruin), 8380 gram
reu, Nemes (bandje paars), 8640 gram


klik hier voor film "de tunnel".

Dinsdag 9 september
Er komt een fotografe op bezoek. Jeanne van Beers. We kennen haar al een tijdje en zij vond het leuk om eens te komen kijken naar een kuvasznest en natuurlijk ook om een paar... fotoos te maken. Samen met de puppy's hebben we in de tuin gezeten zodat zij lekker op ontdekkingsreis konden gaan. Ze hadden heel wat te doen. Er is gras, zand en water! En wat is er nu leuker dan onder de coniferen door te rennen of je onder de struiken te verstoppen.. Het was een gezellige middag met een heleboel fotoos. Teveel voor de site maar een paar leuke moeten er toch wel op.

Jeanne van BeersJeanne van Beers

Nemes

HimezNagyNapos

Napos - Nat!

NandorNaposNapos

 

NagyNaposNandorNemesNerina

Donderdag 11 september
We hebben een vriendin van ons bezocht vandaag. We zien haar niet zo vaak, eigenlijk gewoon te weinig, maar we hebben het allebei gewoon te druk. Daarom zijn onze bezoekjes des te leuker. En zeker deze keer. 5 puppy's, moederhond Himez, steun en toeverlaat voor de puppy's Basha en onze kleine Chinees Tiki. Wie krijgt er nou zo'n delegatie op bezoek. We hadden de kenneldelen meegenomen zodat we niet de hele tijd op de puppy's moesten letten. Basha had het wel erg naar haar zin want ze kon daar lekker vrij rennen.
Na een middag bijkletsen zijn we ook nog even bij haar hondenschool, Hondencentrum Alert, in Katwijk a/d Rijn geweest.
Op de terugweg naar huis hebben we een korte stop gemaakt bij andere vrienden waar we Havaska opgepikt hebben. Zij komt een paar daagjes logeren.
En al die tijd hebben de puppy's zich geweldig gedragen. Geen gezeur in de auto, geen geplas in de auto. Alles netjes buiten de auto tijdens de stops. Gewoon geweldig.

leuk zo'n strandbal

in de autoin de auto

Vrijdag 12 september
Vandaag is het dan zo ver. We gaan het puppy uitje doen. Onze vrienden Marian en Dieter waren al iets eerder naar ons gekomen zodat er nog wat leuke fotoos gemaakt konden worden. Zij komen nooit met lege handen en ook nu hadden ze weer enkele leuke dingen speeltjes voor de puppy's meegenomen. En natuurlijk ook gezellig koffie met gebak.

NagyNapos

NandorNemes

Nerina

een nieuw speeltje

Himez doet nog steeds samen een hapje eten met de puppy's. En na het eten natuurlijk de bekjes aflikken want je moet er natuurlijk altijd netjes uitzien.

Het uitstapje was naar de stad in Eindhoven. Eigenlijk wilde we in de Heuvelgalerie gaan wandelen en dan daar op een terrasje gaan zitten maar omdat het zo'n lekker weer was zijn we gewoon door de stad gaan lopen. De groep bestond uit 18 personen. Van twee puppy's waren de toekomstige nieuwe eigenaren erbij. Ook vandaag mochten moeder Himez en grote steun Basha mee. En ook deze keer weer volop aandacht voor de puppy's. Veel mensen die vroegen naar het ras, of die gewoon wilde knuffelen. Na de wandeling werd er uiteraard een terrasje gepikt.
Wij willen alle mensen die erbij waren bedanken voor een geslaagd en gezellig uitstapje.

verzamelenBasha en Jolie

Nemes en Jamieuitverkoop??

groepsfotoNagy en Inge

Proost.uitgeteld

Zaterdag 13 september
En toen was het zover. De eerste puppy's gaan naar hun nieuwe baasjes. Voor hen natuurlijk hartstikke leuk maar voor ons is het even slikken. Vooral omdat we aan dit nest zoveel plezier gehad hebben. De puppy's zijn gewoon leuk, makkelijk en erg relaxed en vooral heel erg fijn onder elkaar. Geen gesnauw tijdens het eten, samen spelen zonder ruzie en op tijd samen rusten. We hebben erg veel kunnen genieten van dit alles en wensen dit natuurlijk ook toe aan de nieuwe eigenaren.

NaposNaposHimez en Napos
Barátságos Bolyhos Napos - reu groen

Himez en NerinaNerinaJolie met Basha
Nerina
Barátságos Bolyhos Nerina - teef roze

Himez met NagyNagyNagy
Barátságos Bolyhos Nagy - reu aqua

En dan blijven er nog twee over.

NandorNandor
Barátságos Bolyhos Nandor - reu bruin

nemesnemes
Barátságos Bolyhos Nemes - reu paars

Gewichten van de puppy's:

reu, Nagy (bandje aqua), 11100 gram
teef, Nerina (bandje roze), 8980 gram
reu, Napos (bandje groen), 9700 gram
reu, Nándor (bandje bruin), 9810 gram
reu, Nemes (bandje paars), 9720 gram

Zondag 14 september
Het was nog rustiger toen we vanmorgen beneden kwamen als anders. Twee puppy's of vijf geeft toch een behoorlijk verschil. Gelukkig waren ze wel weer erg blij om ons te zien. Maar het gaat nu wel iets sneller, 2 bakken ipv 5. Je houd bijna tijd over. En dus kun je iets meer doen, samen met de grote witten in de tuin bijvoorbeeld. Onze oude Fenyes, 12,5 jaar nu, greep haar kans en pikte heel snel een speeltje. En dan er trots mee rond gaan lopen natuurlijk. En ook een bezoekje aan Postel, waar de frietkotten staan, is eenvoudiger. Je hoeft niet meer te kiezen wie er mee gaat.

nemesbrood is goed voor je.

Nandor voorop, nemes erachteraanFenyes met haar speeltje

Fenyes met haar speeltjeNandor

ook een frietje?

Maandag 15 september
Nemes, de paarse reu, wordt vandaag opgehaald. Jamie en Ruud, de nieuwe eigenaren, konden niet in het weekend omdat familie en vrienden voor hen iets georganiseerd hadden ivm hun nieuwe woning.

nemes - reu paarsnemes - reu paars

Himes en Nemesnemes
Barátságos Bolyhos Nemes - reu paars

Woensdag 17 september
En toen was er nog maar één over. De bruine reu. Oftewel Nándor roepnaam Teddy. Als ik al zei dat het met twee puppy's stil was nu is het nog rustiger. Voor Teddy heeft dat natuurlijk wel een heleboel voordelen. Je krijgt alle aandacht van iedereen, mag overal mee naar toe en hebt alle speeltjes voor jezelf. Gisteren meegeweest naar moeder van der Meijden, vandaag mee naar Wela, de fokker van Basha. En morgen weer mee opnieuw naar moeder van der Meijden. Want zij moet met Tjebbe, haar Friese Stabij, naar de hondentraining en wij moesten daar natuurlijk ook even gaan kijken. En elke keer gaf hij geen problemen. Ging rustig mee in de auto, deed zijn behoefte keurig buiten en speelde met alles en iedereen.

Nándor roepnaam Teddy

samen met Himezlekker in de tuin rondsnuffelen

begroeting van het baasjeop bezoek bij wela

wie zijn jullie?

Donderdag 18 september
Je krijgt een lekker kauwding en je hoeft ook het bakje van de pudding niet te delen.

Zaterdag 20 september
Vandaag is de grote dag voor Teddy. Hij mag mee naar zijn nieuwe thuis. De nieuwe baasjes kunnen niet hierop wachten maar Teddy heeft nog van alles te doen. Je moet natuurlijk wel gedag zeggen tegen de poezen. En lekker ravotten met moeder Himez is ook altijd leuk. En als je dan als beloning voor je goede gedrag een stuk brood krijgt kan je dag niet meer stuk.

Bailey

Barátságos Bolyhos Nándor


Barátságos Bolyhos Nándor - reu bruin

Maar voor ons is het allemaal even minder leuk. Natuurlijk zijn we heel blij voor de nieuwe baasjes van Teddy, en natuurlijk ook voor alle andere nieuwe baasjes van onze puppy's, maar voor ons is het het einde van een geweldige periode. De geboorte en het zien opgroeien van ons N-nest. We hebben al reacties van de mensen gehad, gelukkig allemaal positief, en daar zijn we heel blij mee. We hopen dan ook dat we nog veel en vaak reacties gaan krijgen. Leuke dingen maar ook de minder leuke dingen willen wij weten. Wij hopen dan ook dat onze puppy's opgroeien tot fijne en stabiele kuvaszen.

En altijd blijft natuurlijk gelden: als we iets niet weten kunnen we ook niet helpen.

Bedankt iedereen voor alles.